Prajitura Albina

de cristeena20 in Prajituri, 22 Apr 2014 | 7879 vizualizari

 

Prajitura care ma duce cu gandul la copilarie....

 

INGREDIENTE

  • Foile (4)
  • - 2 oua
  • - 100 gr zahar
  • - 2 linguri cu varf de miere de albine
  • - 2 linguri untura
  • - 6 linguri ulei
  • - 1/2 lta bicarbonat stins
  • - 4 linguri lapte
  • - 450-500 gr faina
  • Crema:
  • - 300 ml lapte
  • - 6 linguri de gris
  • - 200 gr unt
  • - 150 gr zahar
  • - coaja si zeama de lamaie
  • - vanilie
  • - un borcan gem de caise
  • zahar praf pentru ornat( optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Albina:

- Facem foile : intr-o cratita punem ouale cu zaharul, untura, mierea, uleiul, laptele si bicarbonatul stins si punem la foc mic sa se topeasca toate ingredientele. Cand incepe sa dea in clocot (avem grija sa nu se prinda de fund) dam deoparte la racit putin si apoi adaugam faina . Framantam bine si impartim in 4- coacem foile pe dosul tavii unde cu ulei si pudrate cu faina (cca 7- 8 minute fiecare).Le scoatem pe un prosop si lasam sa se raceasca. Eu am facut foile cu o zi inainte de a le umple.

- Pentru crema vom fierbe laptele si cand incepe sa fiarba adaugam in ploaie grisul, amestecand mereu cu un tel. Cand se ingroasa dam deoparte sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Untul se tine la temperatura camerei si se pune cubulete intr-un castron cu zaharul si il frecam spuma , pana se dizolva zaharul si devine spumos. Adaugam treptat crema de gris si mixam bine. Adaugam vanilie si coaja si sucul de la o lamaie. 

. Asamblam prajitura intr-o tava dreptunghiulara: foaie-jumate de crema-foaie-gem-foaie.crema -foaie.

- Este buna doar a doua zi cand foile se vor inmuia si inainte de servire se pudreaza cu zahar praf .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Albina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu miere (Albinita)